Dušené hovězí maso na zelenině

maso4400 g hovězí roštěné, 60 g uzené slaniny, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 40 g hladké mouky, masový vývar, citronová šťáva, 2,5 dl kyselé smetany, zelená petrželová nať, sůl, mletý pepř

Maso nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme. Přidáme maso a prudce opražíme z obou stran. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a opražíme.

Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, opět krátce opražíme, zaprášíme moukou a znovu opražíme. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka.

Nakonec přidáme cukr, citronovou šťávu, kyselou smetanu a zelenou petrželovou nať posekanou nadrobno.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *