Houbová polévka se smetanou

hriby1300 g čerstvých hub, 100 g mrkve, 80 g celeru, 1 cibule, 2 dl zeleninového vývaru, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, olej, petrželová nať, uvařené širší nudle

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji opražíme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a za stálého míchání všechno pražíme. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme k houbám a opět pražíme.

Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme do polo měkka. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do polévky a podle potřeby dolijeme vodou.

Dochutíme solí a pepřem a za občasného míchání vaříme do měkka. Podáváme s uvařenými nudlemi, posypané nakrájenou petrželovou natí.

 

 

 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *