Hovězí maso s mrkví a kedlubnou

hovezi3600 g hovězího masa, 2 mrkve, 2 mladé kedlubny, 80 g pórku, 80 g hrášku, olej, 1 dl masového vývaru, 1 dl bílého jogurtu, sůl, petrželová nať

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a prudce opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do výpeku vložíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, očištěnou a nakrájenou kedlubnu a za stálého míchání opražíme.

Přidáme maso, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Očištěný a důkladně umytý pórek nakrájíme a přidáme k masu spolu s hráškem. Podle potřeby podlijeme vodou a udusíme do měkka. Dochutíme solí.

Před podáváním pokapeme jogurtem a posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *