Hovězí závitky se slaninou

hovezi4 plátky hovězího masa (asi 150 g), 8 tenkých plátků přerostlé slaniny, 135 g žampionů, 5 lžic smetany, 2 rajčata, 3 cibule, 4 lžíce hořčice, 2 lžíce kapary, 4 lžíce oleje, 1 lžíce maizeny, mletý pepř, sůl

Plátky slaniny osmažíme na suché pánvi. Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli a 100 g nakrájených žampionů. Povrch posypeme kapary.

Maso svineme do tvaru závitku a spojíme jehlicemi nebo špejlí. Závity opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Zbytek cibule a na osminky nakrájené rajčata přidáme do pánve k závitkům a zalijeme 500 ml horké vody.

Přikryté dusíme asi hodinu. Měkké závitky vyjmeme a odložíme na teplé místo. Omáčku přepasírujeme a znova povaříme. Přidáme zbytek žampionů a spolu krátce povaříme. Smetanu rozšleháme s maizenou a spojíme s omáčkou. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s těstovinami.

 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *