Jablečný dort

jablka100 g krystalového cukru, 4 větší jablka, 3 l vody, 2 vanilkové pudingy, 1 balíček okrouhlých piškot

Na zdobení: 1 tvaroh, 1 kyselá smetana, cukr, jahody, kiwi, čokoláda

Očištěné jablka postrouháme a dáme vařit do 3 l vody. Vaříme asi 10 minut. Pudingové prášky rozmícháme v malém množství vody a za stálého míchání přidáme k vařícím se jablkům. Přidáme cukr, zamícháme a necháme mírně vychladnout.

Do dortové formy uložíme jednu vrstvu piškotů, zalijeme je polovinou jablečného pudingu, opět uložíme vrstvu piškotů a zalijeme zbylým pudingem. Povrch zarovnáme a necháme ztuhnout.

Tvaroh vymícháme se smetanou a cukrem. Vzniklým tvarohovým krémem a pomocí cukrárenského pytlíku nebo sáčku ozdobíme povrch vychladlého dortu. Dozdobíme jahodami, plátky kiwi a čokoládou.

 

 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *