Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

90 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 4 dkg másla nebo tuku, 0,6l mléka, špetka soli, 1 kg jahod (meruněk, švestek), moučkový cukr, strouhaný tvrdý tvaroh, nebo smažená strouhaná houska nebo mletý mák, čerstvé rozpuštěné máslo

Do vařícího mléka, v němž jsme rozpustili máslo (tuk) a špetku soli, nasypeme mouku, a na mírném ohni mícháme, až vznikne hladké těsto, které se nechytá vařečky ani nádoby. Těsto necháme trochu prochladnout, vmícháme do něj jedno vejce a po chvíli míchání druhé. Z těsta uválíme váleček, odkrajujeme dílky v nichž obalujeme ovoce. Vaříme cca 6 minut, než knedlíky vyplavou. Sypeme tvarohem, cukrem, švestkové nebo meruňkové i mákem.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *