Jarní vepřové řízky

hovezi24 vepřové řízky ze stehna, 100 g mletého masa, sardelová pasta, 2 vejce, 4 – 6 ředkviček, mouka, strouhanka, olej, sůl, mletý pepř, petrželová nať

Do vepřových řízků nařežeme hluboký otvor. Mleté maso dobře promícháme se sardelovou pastou, vejcem a jemně nakrájenou petrželovou natí. Přidáme najemno nakrájené ředkvičky a vše dochutíme solí a mletým pepřem.

Dobře zamícháme. Vzniklou směsí naplníme řízky a spojíme špejlemi. Obalíme v mouce, vejce a strouhance a necháme několik minut stát.

Potom řízky vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky.

 

 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *