Klasická česká rajská s dotekem Itálie

Rajská omáčka s krůtím masem a noky
Potřebujeme: Loupaná rajčata, cibulku, máslo, polohrubou mouku, koření: bobkový list, celé nové koření, celý hřebíček, mletou skořici.

Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a vydlabeme jadérka. Rozmixujeme. Můžeme použít také italskou rajčatovou passatu nebo konzervovaná loupaná rajčata. V kastrůlku rozpustíme máslo, cibulku na něm zpěníme, zasypeme osolenou moukou a rozmícháme ve světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou a důkladně rozmícháme v hladkou omáčku. Přidáme rajčata, 2 celé bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 celých hřebíčků, špetku skořice a podle chuti cukru. Povaříme 20 minut. Podáváme s italskými bramborovými nočky a s vařeným krůtím masem.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *