Kuřecí medailonky s jemnou citrónovou omáčkou

kure_s_citronovou_omackou

2 kuřecí prsa, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1  bio citrón, olej, voda, polohrubá mouka, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, mletý sušený zázvor, mleté nové koření.

Kuřecí prsa pokrájíme napříč na plátky asi 1,5 cm silné. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Citrón důkladně omyjeme (pokud nemáme bio citrón, zbavíme jej vrchní vrstvy kůry) a nakrájíme na kolečka.

Olej rozpálíme v kastrólu nebo hluboké pánvi, cibulku a česnek orestujeme do sklovita. Přidáme maso a postupně opečeme po všech stranách. Posolíme a jemně okořeníme. Zalijeme horkou vodou, aby maso bylo ponořené, přidáme plátky citrónu a dusíme asi 10 minut.

Ve skleničce rozmícháme mouku s troškou studené vody, za stálého míchání nalijeme do vařící omáčky a pečlivě rozmícháme a provaříme 20 minut.

Ideální příloha je rýže nebo quinoa.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *