Luštěninová polévka

hrasek200 g míchaných luštěnin (fazole, čočka, hrách), 1,5 l vody, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel kedlubna, celer…), olej, 4 mladé pórky, 30 g hladké mouky, 40 g kroupy, mletý pepř, sůl, zelená petrželová nať

Umyté luštěniny namočíme den předem do studené vody. Na druhý den je v té samé vodě vaříme. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a všechno uvaříme doměkka. Polévku rozmixujeme.

Z oleje, nakrájených pórků a mouky připravíme jíšku, kterou zamícháme do polévky. Nakonec přidáme kroupy, mletý pepř, sůl a uvaříme doměkka.

Polévku ozdobíme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s nasucho opraženými kostkami chleba.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *