Nekynuté lívance

Nekynuté lívance 2 hrnky podmáslí, 1 hrnek polohrubé mouky,
půl hrnku mixovaných nebo mletých ovesných vloček, (obyčejné vločky dáme na pár minut do trouby, aby zkřehly a následně je v mixéru mixujeme do konzistence co nejpodobnější mouce, případně lze koupit ve zdravé výživě ovesnou mouku), špetka soli, ližčka medu, 2 vejce,
olej na pečení.

Bílky ušleháme do sněhu, ostatní ingredience smícháme dohromady, nakonec lehce zamícháme sníh, ihned můžeme péct na pánvi vytřené olejem.

Zdobíme podle chuti, třeba  našlehaným mascarpone smíchaným v poměru 1:1 s netučným tvarohem oslazeným vanilkovým cukrem.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *