Nepečené ořechové cukroví

nepecene_orechove_cukrovi14 dkg strouhaných ořechů, 14 dkg cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce vody.
Na polevu: Moučkový cukr, šťáva z 1 citrónu.
Na ozdobu: půlky vlašských ořechů nebo půlky oloupaných mandlí.

Cukr nasypeme do kastrůlku, zalijeme trochu vodou a chvilku vaříme. Do horkého cukru pořádně vmícháme ořechy. Teplou směs naplníme do mikrotenového sáčku asi 20×30 cm a rozválíme na sílu asi 5 mm. Sáček rozstřihneme a placku rozkrájíme na čtverečky.
Necháme uschnout několik dnů a uschlé čtverečky namažeme polevou. Polevu umícháme z citrónové šťávy a moučkového a vanilkového cukru na hustotu, která nestéká. Ozdobíme půlkou ořechu nebo mandle a necháme uschnout několik hodin. Uchováváme v suchém prostředí.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *