Pečená husa

husa
1 husa, sůl, kmín, jablko

Husu můžeme koupit čerstvou nebo mraženou. Pokud je mražená, musíme počítat s několikahodinovým rozmrazováním.

Husu dobře omyjeme, případně zbavíme zbytků brků (např. pinzetou). Do břišní dutiny vložíme rozčtvrcené jablko, husu důkladně osolíme a posypeme kmínem. Trochu podlijeme vodou. Pečeme ve středně vytopené troubě nejprve hřbetem nahoru a pod pokličkou, později ji obrátíme a dopečeme odklopenou. Během pečení propichujeme kůži nožem, aby se vyškvařilo sádlo, kterým husu průběžně poléváme, aby se vytvořila křupavá kůrčička.

Husu podáváme s bramborovým nebo karlovarským knedlíkem a s kysaným zelím.

 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *