Pikantní roštěná

hovezi3600 g hovězí roštěnky, 4 zrnka černého pepře, sůl, 1 lžička hladké mouky, 40 g oleje, 1 větší cibule, 2 sladkokyselé okurky, 2 dl smetany, 1 lžička hořčice

Z masa nakrájíme řízky. Naklepeme je, okořením podrceným černým pepřem, osolíme, poprášíme trochou hladké mouky a opražíme na rozehřátém oleji po obou stranách. Na výpeku opražíme očištěnou, nakrájenou cibuli.

Přidáme na kolečka nakrájené okurky, zalijeme smetanou a dochutíme hořčicí. Dobře promícháme a necháme projít varem.

Omáčkou přelijeme roštěnky a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *