Podzimní dýňová polévka

dýňová polévka1 středně velká dýně Hokaido nebo přiměřeně velký kus klasické dýně, 2 brambory, kousek celeru, 1 mrkev, 1 cibule, asi 2 cm kousek čerstvého zázvoru, sůl, podle chuti koření: sladká paprika, kurkuma, koriandr, kardamon, muškátový květ, hřebíček, na ozdobu dýňová semínka, podle chuti smetana.

Dýni Hokaido důkladně omyjeme a opatrně rozřízneme. Vybereme střed se semínky. Očistíme ostatní zeleninu a oloupeme brambory. Dýni Hokaido neloupeme. (Pokud bychom použili jiný druh dýně, musíme použít pouze vydlabanou dužinu). Všechny ingredience nakrájíme na větší kousky. Do hrnce studené vody dáme vařit cibuli a zázvor, jakmile voda začne vřít, osolíme ji a přidáme ostatní zeleninu, brambory a dýni, podle chuti velmi jemně dokořeníme a vše uvaříme do měkka. Odstavíme a důkladně rozmixujeme. Podáváme ozdobené zelenými dýňovými semínky, můžeme zjemnit smetanou.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *