Vepřové plátky na houbách

veprove6400 g vepřového masa, 1 lžička hořčice, 40 g oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých hub, drcený kmín, sůl, mletý pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl bílého vína, zelená petrželová nať

Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a opražíme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, posypeme drceným kmínem, opražíme.

Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a udusíme do měkka. Během dušení podléváme podle potřeby vodou.

Když je maso měkké, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *