Zapečené rybí filé se zeleninou

ryba300 g rybího filé, 1 menší květák, 2 mrkve, 50 g zeleného hrášku, 2 vejce, 40 g tvrdého sýra, 2 lžíce kyselé smetany, sůl, olej, zelená petrželová nať, ½ citronu

Rybí filé nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Očištěný květák a mrkev nakrájíme na menší kostky a spolu s hráškem uvaříme v osolené vroucí vodě. Na rozehřátém oleji opražíme plátky rybího filé, přidáme uvařenou nakrájenou zeleninu a opražíme.

Filé se zeleninou přeložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme postrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a vložíme do předehřáté trouby zapéct.

Upečené filé pokapeme kyselou smetanou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *