Zapečené vepřové řízky

veprove7500 až 600 g vepřového masa, 50 g hladké mouky, 150 g cibule, 100 g tvrdého sýra, 4 lžíce houskových drobků, ¼ l bílého vína, ¼ l vývaru z kostí (nebo z bujonu), 150 g žampionů, 1 dl kyselé smetany, sůl, mletý pepř, olej, petrželová nať

Z masa nařežeme čtyři řízky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozehřátém oleji udusíme do sklovita. Cibuli rozložíme na

dno zapékací mísy, na cibuli uložíme řízky. Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme s houskovými drobky a posekanou petrželovou natí. Navrstvíme na řízky, polijeme vínem a vývarem a posypeme nakrájenými žampiony.

Podlijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut. Podáváme s vařenými brambory.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *