Zapékaná brokolice

brokolice400 g brokolice, 30 g hladké mouky, 1 dl mléka, 1 žloutek, 40 g postrouhaného sýra, 2 rajčata, strouhanka, sůl, olej, 1 lžíce nasekané petrželové natě

Brokolici umyjeme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vroucí vodě asi 12 minut. Potom ji scedíme, necháme okapat a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy.

Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme a přimícháme rozšlehaný žloutek spolu s postrouhaným sýrem. Připravenou omáčkou zalijeme brokolici, obložíme ji plátky rajčat, posypeme strouhankou a vložíme do předehřáté trouby zapéct.

Podáváme posypané nasekanou petrželovou natí.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *